Osuuskunta Lapin Wekko
Annaliisankatu 2
98100 Kemijärvi
puh. 044 0812 390
verhoomo: 044 5059 201

Tekstin
koko

Pianonviritys

Pianonvirittäjä

Kauttamme saat pianonviritys- ja huoltopalveluita.

Janne Pohjoismäki on saanut pianonvirittäjän koulutuksensa Arlainstituutissa, Espoossa vuosina 1997-2000, ja on toiminut pianonvirittäjänä Kemijärvellä valmistumisestaan lähtien. Toimialueena Kemijärvi ja sen lähialueet. Sopimuksesta virittäjä matkaa myös kauemmaksikin.

Pianonvirityksestä

Pianonviritys on käsityötä, joka vaatii tervettä kuuloaistia, kädentaitoja ja pitkäjännitteisyyttä.

Vaikka lähtöääni viritykseen otetaan ääniraudasta tai viritysmittarista, piano viritetään kuitenkin sävelkorvan ja käsien yhteistyöllä, sillä vain korva erottaa hyvän ja kauniin vireen. Jokainen piano on erilainen, siispä jokainen virityskin on väistämättä erilainen ollakseen sopiva juuri kyseiseen soittimeen. Tämän vuoksi viritysmittari ei voi korvata virittäjän koulutettua sävelkorvaa.

Kun tilaa kotiinsa pianonvirittäjän, on asiakkaan hyvä varmistaa omalta osaltaan, että virittäjä saa rauhallisen ja hiljaisen työympäristön.

Pianon rakenteesta

Suomen pitkät talvet saavat monesti aikaan sen, että pianot muuttuvat alavireisiksi, sillä talvella suhteellinen ilmankosteus on alhainen. Koska piano on suurimmaksi osaksi puuta, se reagoi muiden puisten soittimien tavoin ilmankosteuden vaihteluihin.

Aivan kuten kaikukoppa akustisissa kitaroissa ja jousisoittimissa, pianossa vastaava ohut, puinen kaikupohja vahvistaa kielten värähtelyä, näin voimistaen kielten sointia ja äänenvoimakkuutta. Tämä ohut, noin 7 - 12mm paksu puurakenne on pakotettu rakennusvaiheessa kuperaan muotoon, jotta värähtely siirtyisi kielistä pianon kaikupohjaan mahdollisimman hyvin. Koska tämä puinen osa on miltei koko pianon levyinen ja korkuinen, mutta silti niin ohut, se reagoi herkästi ilmankosteuden vaihteluihin. Sen lisäksi sen täytyy kestää kielten aiheuttama paine.

Pianossa on kieliä noin 230. Kielten kokonaisjännite on pianon koosta riippuen noin 15 000-20 000 kilonewtonia. Parinkin hertsin ero virityksessä tarkoittaa jännityksen muutoksessa useita satoja kiloja.

Näiden seikkojen vuoksi piano olisi hyvä virityttää vähintään kerran vuodessa.


Alla olevalla lomakkeella voit tiedustella tai tilata pianonvirityksen:
Nimi:
Osoite:
Sähköposti:
Puhelinnumero:

Ehdota sopivaa ajankohtaa:
Virittäjä vahvistaa puhelimitse, tai ehdottaa seuraavaa sopivaa ajankohtaa.
Päivämäärä:
Kellonaika:
Muuta:
Sinun täytyy päivittää selaimesi uudempaan versioon lähettääksesi viestin turvallisesti.
Kiitos!